Statistikken fra 2017 viser at de fleste selvmord innen psykisk helse skjer på sykehus eller rett etter utskrivelsen. Det er ikke alltid selvmord, men «uforklarlig» død. Oftest er det unge menn mellom 30 og 40. Oppfølging og støtte fra kommunen og samarbeid mellom kommunen og sykehus MÅ bli bedre. Skikkelig oppfølging og mye omsorg er nøklene. Sist, men ikke minst må det lyttes mer til pårørende!
10. september, på Verdensdagen for selvmordsforebygging, inviterer statsminister Erna Solberg til Digitalt åpent hus kl. 16-17. Her vil blant annet helseminister Bent Høie legge frem den nye nasjonale handlingsplan for selvmordsforebygging. LEVE er invitert inn som medarrangør i kraft av å være ansvarlig for nasjonal markering av Verdensdagen for selvmordsforebygging 10. september.
LPP har i samarbeid med psykolog, forsker og spesialrådgiver på Akershus universitetssykehus HF, Johan Siqveland, utarbeidet en informasjonsfilm om selvmordsforebygging. I filmen går vi inn på kjente risikofaktorer, og hvor du kan henvende deg for å få hjelp dersom du oppdager at noen som står deg nær har selvmordstanker. For å nå ut til så mange som mulig har vi valgt å lage filmen på 7 forskjellige språk; norsk, engelsk, arabisk, somali og kurdisk sorani, samisk og urdu.
Vi håper filmen vil komme til nytte for de som trenger det.
Vær med å del, disse videoene kan utgjøre forskjell på liv og død for mange.