LPP under Arendalsuka 2024

Arendalsuka 2024 – Et viktig møtepunkt for pårørende og politikere

I år var vi i LPP til stede på Arendalsuka, og det ble en givende og engasjerende opplevelse. Temaet for vårt arbeid var noe mange kan kjenne seg igjen i: Hvordan kan man balansere jobb samtidig som man ivaretar pårørenderollen?
Det var fantastisk å møte så mange pårørende, politikere og fagfolk innen psykisk helse. Vi fikk høre mange sterke historier, og det var tydelig at dette er et tema som engasjerer. Vår populære quiz-boks fikk folk til å gjette hvor mange pårørende til psykisk syke som finnes i Norge, med svar som strakte seg fra 200 til 20 millioner! En liten jente sa det kanskje best: «Det er jo hele Norge som er pårørende!».

 

Felleserklæring for en bedre psykisk helse

En annen gladnyhet fra Arendalsuka er at LPP, sammen med fire andre organisasjoner (Mental Helse, Norsk psykologforening, Norsk psykiatrisk forening, og SPoR (NSFs faggruppe for sykepleiere innen psykisk helse og rus) har kommet med en felleserklæring. Sammen jobber vi for å påvirke politikerne og forbedre situasjonen for pårørende til psykisk syke. Se felleserklæringen her

 

Tilgjengelighet for alle

Selv om vi fikk mange positive tilbakemeldinger, er det fortsatt mye som må gjøres. Det er viktig at politikerne forstår at pårørende er en uvurderlig ressurs som fortjener støtte. Vi håper at neste års Arendalsuke blir enda mer tilgjengelig for alle, med bedre tilrettelegging for rullestolbrukere og andre med spesielle behov. Det er på tide at alle får muligheten til å delta i disse viktige diskusjonene.

 

Teksten er skrevet av Joakim Serpinsky, ansatt som personlig ombud på PIO-senteret og styremedlem i LPP.

 

Takk til frivillige, styret og ansatte som stilte en hel uke med stand. Fra øverst til venstre: Jon Martin, Irene, Anne-Sophie, Bjørn og Hanne.

 

Landsstyreleder Anna Cecilie Jentoft sammen med stortingsrepresentant Bård Hoksrud

 

Styremedlem Bjørn Greve sammen med finansminister Trygve Slagsvold Vedum

Panelsamtale: Felleserklæring for en bedre psykisk helse. Taler nestleder Hanne Tuvnes

 

 

Vår flotte stand på Kanalplassen i Arendal. Styremedlem Bjørn og Siv fra PIVETE Senteret

Filmvisning og paneldebatt: The Recovery Channel