LPP deltar under Arendalsuka

LPP deltar i år under Arendalsuka. Dette er første gang siden 2014!

Du kan finne oss på stand hele uken. I år holder vi vårt første arrangement om pårørende i arbeid. Du vil også finne oss under andre debatter og arrangementer som er listet nedenfor.

Standplass: Kanalplassen. Stand nr. 6

 

Mandag 12.08

Stand: kl. 14 – 18

 

Tirsdag 13.08

Stand: kl. 11 – 17

LPP arrangement: Pårørende i Arbeid: kl.11 – 12

Når psykisk sykdom rammer, blir pårørende viktige støttepersoner med store omsorgsoppgaver. Dette kan være belastende, og mange faller delvis eller helt ut av arbeidslivet. Selv om pårørendestrategien skal sikre at de kan forbli i arbeid, mangler de nødvendige rettigheter og tilrettelegging. Hvordan kan vi hjelpe pårørende å balansere jobb og omsorg?

Arrangementet streames live:
https://www.youtube.com/live/yepaKez4mPo

En bedre psykisk helse kl.16 – 17

Innen psykisk helse er det ulike meninger om hva som bør prioriteres for å forbedre tjenestene.
Organisasjonene har gått sammen og utarbeidet en felleserklæring for bedre psykisk helse , dette er første gangen brukere, pårørende og fag går sammen i et slikt samarbeid. Erklæringen er utarbeidet av Landsforeningen for Pårørende og Etterlatte innen Psykisk helse og ROP-lidelser (LPP), Norsk psykologforening, NSFs faggruppe innen psykisk helse og rus (SPoR), Norsk Psykiatrisk forening (Npf) og Mental Helse.

 

Onsdag og torsdag 14-15.08

Stand: kl.11-17

The Recovery Channel + paneldebatt om fremtidens psykiatri! kl. 17-19:30

The Recovery Channel er en dokumentarfilm om psykisk helse, menneskerettigheter og bruk av tvang innen psykiatrien.

Norge bryter menneskerettighetene i sitt eget land hver dag! Hvordan kan Norge jobbe mer i tråd med FN og WHO anbefalinger om en mer personsentrert, rettighetsbasert og recovery-orientert tilnærming basert på individets behov, vilje og preferanser? Norge har internasjonale forpliktelser, hvorfor gjør vi ikke mer?

 

Fredag 16.08

Stand kl. 09-14