Er du pårørende til noen som er psykisk syk ?

Logo LPP_blå m fullt navn

Å være pårørende til en som sliter psykisk kan være en utfordring.  Det kan være krevende og belastende når livet dreier seg om engstelse for sine nærmeste. Landsforening for Pårørende innen Psykisk helse (LPP) er et nettverk og støttespiller for pårørende, og en pådriver for å få et bedre behandlingstilbud for psykisk syke.

 

 

LPP Vesterålen ønsker flere pårørende med 

Vi inviterer nå med flere pårørende i laget.  Som pårørende regnes foreldre, ektefelle, samboer, søsken, besteforeldre, barn, onkler, tanter og andre som har et nært og varig forhold til den syke. Som medlem møter du andre som er i tilsvarende livssituasjon som deg.

 

Medlemsfordeler

Du er viktig som medlem på mange måter, og vi ønsker å gi deg noen fordeler ved ditt medlemskap. For tida har vi tilbud om rimelig trening for pårørende på Stamina Sortland og Hadsel, og på Viking Gym Hadsel. Du får invitasjon til våre arrangement og du får fagbladet Psykopp nytt i posten. Vi driver prosjekter, det siste med fokus på og tilbud til unge pårørende og unge som sliter.

 

Verdensdagen for psykisk helse, 21. oktober

I forbindelse med Verdensdagen for psykisk helse har vi invitert  Linda Øye til Vesterålen 21.oktober. Ho vil snakke om stigmatisering, og belyse hvordan det kan oppleves å få satt en feilaktig diagnose av behandler.  Les mer her på nettested for sykepleiere, og følg med på debatten under artikkelen ”En fryktelig frekk diagnose.” Vi kommer tilbake med innkalling til møtet.

 

Solaseminaret for pårørende

Som LPP medlem får du også mulighet til reise på spesielle kurs og møter for pårørende. I år har laget økonomi til å sende noen pårørende til Sola seminaret, som er et viktig møtested for brukere, pårørende og fagfolk. Det arrangeres i september. Temaet i år er: Pårørende – medbestemmelse, verdighet og respekt.  I programmet settes søkelyset på pårørendes situasjon, medisiner – virkning/bivirkninger, rettigheter. Seminaret gir faglig påfyll og er et møtested.  Vi holder av plasser til noen nye medlemmer. Påmelding snarest og senest 11. august.

 

Bli medlem

Gjennom ditt medlemskap i LPP, bidrar du til å styrke pårørendes stilling innen psykiske helsearbeid og psykisk helsevern.


For å bli medlem i LPP Vesterålen, eller for mer informasjon, ta kontakt med oss: Åse tlf. 478 81 065 / Ann-Elise tlf. 994 00 545 / Kari tlf. 975 37 305 (vedr. trening). Du kan også melde deg inn her på vår nettside, innmeldingsskjema finner du her.

Vi ønsker nye medlemmer vel møtt !

LPP Vesterålen

styret

 


 

Print Friendly
Del på: