100 råd som fremmer recovery

  Tema:Rapporter
  Utgiver:Nasjonalt kompetansesenter for psykisk helsearbeid
  Årstall:2015
  Antall sider:62
  Last ned PDF: Last ned PDF

  Nytt hefte med recovery-råd
  Heftet «100 råd som fremmer recovery» gir veiledning for psykisk helsepersonell. Med utgivelsen ønsker NAPHA å støtte arbeidet med recovery.
  De 100 rådene som presenteres i heftet skal fremme recovery og støtte utviklingen av recoveryorientert praksis i psykiske helsetjenester.
  NAPHA har tilrettelagt og oversatt heftet fra engelsk, og det er fra i dag tilgjengelig. Etterlengtet og nyttig! Dette har vært veldig etterlengtet. Vi er mange som er glade for å få noe så konkret, tilgjengelig og praksisrettet – og på norsk.
  Dette sa Audun Pedersen, spesialrådgiver i psykisk helse i Bergen kommune, da heftet ble forhåndslansert nå i mai i forbindelse med at et nytt nettverk (KRON) som skal jobbe med recovery ble etabert.
  Endelig på norsk!
  Steinar Trefjord, rådgiver ved Mestringsenheten i Sandnes kommune jubler også for oversettelsen og utgivelsen fra NAPHA. Han har tidligere brukt den danske versjonen av heftet for å hente inspirasjon og retning til implementering av recovery i tjenestene i kommunen.
  I vårt utviklingsarbeid i Sandnes kommune har vi blant annet hatt fokus på de tre prosessene som forfatter Mike Slade sier er viktige for en recoveryorientert psykisk helsetjeneste, sier han.

  Dette er:
  å jobbe med verdier
  å integrere verdiene i praksis og
  å skreddersy praksis ved bruk av systematiske tilbakemeldinger/feedback på praksisutøvelsen.

  Forfatter Mike Slade
  Originalutgaven av heftet,100 ways to support recovery, er skrevet av Mike Slade, professor i helsetjenesteforskning ved Health Institute of Psychiatry ved King’s College i London og klinisk psykolog ved South London and Maudsley NHS Foundation Trust.
  Relasjoners betydning
  Relasjoners betydning er blant det sentrale i recoveryorientert praksis. Heftet inneholder i alt ni kapitler.

  image_print