Vi ble kjent med Recoveryverksteder og Fontenehuset

IMG_2195
F.v: Lisbeth Stengrimsen (leder LPP Asker), Katrine Wilhelmsen (Recoveryverksteder Asker), Lillian Eng (Recoveryverksteder Asker) og Kristin Walstad (daglig leder Fontenehuset Asker)

LPP Asker avhold sitt ordinære årsmøte på Hasselbakken 25. februar 2016.

Etter årsmøtet hadde vi et informasjonsmøte hvor vi inviterte Recoveryverksteder og Fontenehuset til å presentere seg og sitt konsept.

Recoveryverksteder

Katrine Hordvik Wilhelmsen og Lilian Sofie Eng kunne fortelle at Recoveryverksteder er et samarbeidsprosjekt med Asker kommune og Høgskolen i Sørøst-Norge. Recoveryverksteder er en møteplass og en dialogarena for personer i Asker som har utfordringer innen psykisk helse eller rus, samt pårørende, fagpersoner og andre interesserte. Her er det fokus på bedringsprosesser og mestring, samt bedring av tilbud som finnes i Asker kommune.

Recoveryverksteder er prosessstyrt – alle som kommer innom er med på å styre verkstedet. – Recoveryverksteder er ingen skole, men et versked hvor en skaper noe sammen, sier Eng. Recoveryverksteder arrangerer flere kurs og aktiviteter, som blant annet møteplass (recoveryverksted) en gang i måneden, vennegruppe, guidegruppe og kurs i digitale fortellinger. Recoveryverksteder holder til på Hasselbakken, Asker Frivillighetssentral, Askerveien 47.

Ta en titt innom nettsiden til Recoveryverksteder

Fontenehuset

Fontenehuset ble presentert av nyansatt daglig leder Kristin Walstad. Fontenehuset i Asker skal være et klubbhus hvor man kan få for de som har en psykisk utfordring. Fontenehuset er gratis og det er frivellig å delta. Fontenehuset er ikke et aktivitetshus, men et klubbhus som man driver sammen. – Alle har en arbeidoppgave, og et hvert arbeid som skjer på huset, er et reelt stykke arbeid, sier Walstad. Her får man arbeidstrening, og Fontenehuset har avtaler med arbeidsgivere slik at man har mulighet for å få prøve seg ute i arbeidslivet. Fontenehuset i Asker åpner i april, og vil være i det gamle trykkeriet i Asker sentrum, Skysstasjonen 11.

Les mer på Fontenehuset sin facebookside

Del på: