EUFAMI 20 år – jubileumskonferanse i Dublin

Konferansen “A perfect vision for Mental Health 2020” ble holdt i Dublin 24. mai 2013 og representanter fra LPP sentralt og LPP Oslo deltok.

Eufami-konferanseEUFAMI er en federasjon av nasjonale og regionale familie- og pårørendeorganisasjoner i Europa, der Landsforeningen for pårørende innen psykisk helse (LPP) er medlem. Årets konferanse var en av mange arrangementer for å markere organisasjonens 20 års jubileum. Presidenten av Irland Michael D Higgins var konferansens høye beskytter og den ble offisielt åpnet av Ms Kathleen Lynch, Minister of State med ansvar for psykisk helse. Dr. Tonio Borg, EU Commisioner of Health and Consumer Affairs fremførte også en hilsen til delegatene. Blant foredragsholderne var Dr. Grainne Fadden, direktør i Meriden Family Programme, en av PIO-senterets samarbeidspartnere, og Matt Muijen, seniorrådgiver innen psykisk helse i WHO. Faddens hovedpoeng var at selv om egne tiltak rettet mot pårørende og familien bidrar til bedre livssituasjon for dem, har det vist at det ikke har noen effekt på brukerens helse. For at familie- og pårørende arbeid skal gi gevinst for brukeren, må det være en integerert del av behandlingen.

Bildet: fra v.: Anonym pubvert, Spyros Zorbas fra vår greske søsterorganisasjon, Maria Mundoz-Grandes fra den europeiske psykoterapeut organisasjonen/Spania, Kenneth Lien Steen, daglig leder LPP, Anne-Grethe Terjesen, styreleder LPP og Ellen Richter Eriksen, nestleder LPP Oslo/PIO-senteret.

Tekst og foto: Inger Hagen

Print Friendly
Del på: